Innan jag börjar berätta om hur det gick att rida idag ska jag säga en så hiimla “kors i taket”-grej 😉 Compadre hade inte bajsat någonting i mitten av boxen utan lagt allt utmed en vägg *LYCKA* ..och visst låter detta helt banalt men ni anar inte hur lång tid och mycket omsorgsfullt jag lägger varje dag på att mocka hans sketna box. Det är bajs och kiss ÖVERALLT och vi som har gummimattor ska helst inte ha så mycket spån heller eftersom det inte behövs. Men nu har jag tagit mer spån och tänkt vända hans skitiga trend en gång för alla – och kanske det funkar. Hur mycket som helst för mig att vända igenom eftersom han blandar allt. Men hoppa hoppas på att han kanske börjar tänka sig för lite 😉

Bildtext: Jag och Compis i stallgången (4 feb 2011)

Nu till ridpasset..

Med bultande huvudvärk beslutade jag mig för att ändå sitta upp en sväng eftersom det var så upp och ned igår. Kände att jag bara ville sitta upp en sväng och känna hur det skulle kännas med sadel. Tyvärr var det värre.. men slutade bättre!

Jag hade enbart kapsonen idag eftersom han ju nu har börjat hackar tänder med bettet igen.. Han var överkänslig mot allt när han “försvann in i sig själv” och minsta sak jag bad om blev en cirukus. Eller så var han helt okänslig och slet tygeln ur handen på mig trots att jag knappt gjorde någonting och så kastar han sig framåt nedåt och försöker ordagrant få av mig..

Jag kunde inte göra några småsaker med honom, som att be om lite ställning och bara lunka på som vi annars gillar att göra i ridhuset. Så idag tog jag och travade och tränade lite galoppskänkel enbart för att få bort bockningsattackarna. Han var upprörd, arg, ledsen, oförstående – you name it – men tillslut kom han på att om han slutade strula och kasta sig omkring kanske vi kunde bli kompisar och komma överens om någonting.

Pressade absolut ingenting utan bara små små bedjanden som mest slutade i katastrofala tvära kast. Äntligen lossnade det och han bara flöt lite försiktigt och osäkert in i galoppen och sedan avslutade jag direkt. Jag testade enbart vänstergaloppen eftersom jag märkte häromdagen att han bara tar högergaloppen uppsuttet.

Jag satt nämligen en liten sväng själv och red när jag var hos Morgan, för att få ordning på allt i lugn och ro. Då blev det galoppfattningar eftersom han försökt skicka av mig under hela ridpasset och det gick helt okej då ensamma. Dock upptäckte jag ju som sagt att han absolut inte vill ta vänstergaloppen, men det utreder vi nu lite i taget.

Ännu tröttare och dubbelt så mycket pulserande huvudvärk hade jag efter passet. Men det kändes ändå helt okej.. Godnatt!