Bildtext: Jag och Compadre när vi besökte Morgan i söndags (20 feb 2011)

Just nu känns det som för många måsten. Hästlivet i vardagen ska vara så himla “vanlig” och det är inte riktigt så det fungerar i min värld. Jag vill känna av hästar, som individer och de ska få uttrycka det de känner. Om det innebär som i Compadres fall att han blir “galen” och flippar spelar ingen roll, för det som behöver komma ut – det ska ut!

Det är lätt att glömma hur Compadre var när han kom, apatisk, undernärd och ledsen. Till vad han förvandlades till när han började få energi och bearbetade sina känslor, han var både rädd, aggressiv, ledsen, galen och glad – olika för varje dag, men mes rädd och överkänslig för allt. Lättdistraherad är han fortfarande och labil märker jag också att han blir, men det kommer mer som en chock nu eftersom han mestadels står lös i gången med hängande huvud och han lunkar med när man leder honom, går förbi saker om jag ber honom trots att han först skyggar osv.

Men i dagsläget ska jag tänka om lite. För just nu är han i en fas där han är skör och aggressiv. Jag kan tänka mig att bearbetar gamla saker som nu kommit upp till ytan eftersom vi börjar rida lite mer. Jag vet även att han har överskottsenergi eftersom han går ute för lite än vad han skulle behöva. Omständigheterna är alltid olika för alla och livserfarenheter och känslor spelar en stor roll för hur man tar saker.

Jag har nu bestämt mig för att lägga ridningen lite åt sidan för tillfället eftersom han tydligt visar mig att han så gärna vill träna från marken. Alltid positiv och villig att förstå, medan han från ryggen har det tufft att både känna in mig och sig själv.

Självklart behöver vi komma förbi problemen i ridningen men det är ingen brådska. Trodde jag skulle åka och träna Akademisk Ridkonst nu på söndag men jag skjuter faktiskt på det och åker dit som fotfolk istället. Det är upp till Compadre och vad han är redo för i livet – och just nu känns det som han försöker berätta för mig att det är tufft för honom. Då väntar vi 🙂

Allt för min galne lille prins! <3