M A J – 2 0 1 4

Vi har tränat från marken med mycket basic – och då menar jag inte ens AR utan grunderna i ren hantering och kommunikation, toleransövningar osv. Det har gått fram och tillbaka men jag har nu verkligen insett hur spänd och komplex Compadre är som individ. Jag menar, jag tränar så mycket hästar att jag anser att jag borde ha lättast för min egen men så är inte fallet. Visst fungerar mycket men det är alltid samma saker vi faller tillbaka på – som att han är spänd och osäker.

Nu när vi tagit tillbaka allt till grunderna och jag tränar honom “som vilken häst som helst”, alltså helt som om den vore en kunds häst – då ser jag verkligen problemen, klart och tydligt.

Jag förmodar att jag gav upp att skriva om allt förra året (det är ju år 2015 nu när jag uppdaterar detta) för att det kändes svårt att kunna säga någonting konkret, berätta något av värde.. eller så väntade jag på ett svar. Jag är glad att jag gjorde en paus, trots att det nu blir en hel del att skriva i efterhand, eftersom jag tror att det gav mig perspektiv på allt, att bara ta in, go with the flow 🙂

Livet gav oss verkligen vad vi behövde och allt kom till oss precis i rättan tid..