Bildtext: Ignorera min sits, jag “följ-gungar” med höftpartiet (4 aug 2011, tror jag)

Så sjuukt länge sedan jag red nu!! Ahh, abstinens! Har införskaffat hackamore och älskar det.. Dock enbart ridit på det en gång men första riktiga gången var på Johannas @fuckfaejs Kaiser för några veckor sedan och det var en fröjd. Har alltid föredragit enhandsfattning men inte kommit överens med mitt bettlösa alternativ på Compadre när det gäller hans idéer.

Nu red jag för någon vecka sedan och ville verkligen komma igång – men så är det distansjobb och plugg (utbildar mig till hästmassör) så jag HINNER INTE!!

I helgen ska jag följa upp lite!

Kikade på videon (stillbild som ni ser) och han försöker så vänligt – och ser till och med GLAD ut 🙂 *känns härligt i hjärtat*

Det kändes allmänt trippigt och stötigt, men nu när jag såg videon såg det betydligt trevligare ut än känslan. Han kämpar fint med baktassarna sina som är lite korta 😉 ..och frambenen slängs tyvärr ner, men framtung är han inte och det känns skönt, knäcker inte heller av lika mycket som förr.

Intressant fortsättning 🙂

OBS!
Angående form och sits på oss så lägger jag enbart upp detta för jämförelse eftersom jag nu äntligen börjar sätta igång honom i ridningen en gång för alla. Har ju innan enbart arbetat honom från marken och inte funnit varken sadel eller huvudlag som känns rätt för oss – därför har det fått ta tid istället för att stressa.

Tung i steget, lite bärighet, kort framsteg, markbunden – men detta ska utvecklas 🙂 Jag är extremt stolt över honom och att han verkligen trivdes med hackamoret och kunde frusta och göra sitt bästa istället för att “skylla ifrån sig” på allt. Pojken *puss*