Nu när jag varit i Växjö och pausat träningen hästarna några dagar kom jag hem med ny energi, även med nya insikter – jag ska rida på hackamore!

Jag red nämligen Johannas häst (min gamla praktikant) på hackamore som hon alltid gör och det var verkligen en härlig känsla det gav. Eftersom jag satt på enhandsfattning och skulle visa för henne hur hon skulle göra Kaiser mer oberoende av henne och få honom att ta ansvar för sig själv och sin bärighet gav skänklarna som hackamore har verkligen känslan av stångbett. Mjukt och följsamt istället för stumt som jag annars lätt kan uppleva mitt hemmagjorda bettlösa alternativ med remontnosgrimman.

Compadre som gärna går med huvudet i det blå och gör så jag hamnar i underläge skulle få lite annat att fundera över om jag hade ett hackamore – det är jag övertygad om! Därför har jag nu beställt ett fint hackamore från Marcus Holst ridsportsbutik 🙂

Tänkte faktiskt även vänta med att rida honom till det har kommit eftersom det bara känns struligt annars och jag vill inte uppröra honom i onödan. Om detta kan hjälpa honom är det värt att vänta. Dessutom har jag beställt med en “curb strap” i läder så jag inte behöver ha kedjan under, så han inte flyger i luften för den istället 😉
Bildtext: Snyggt hackamore (lånad från http://butik.ridakademi.se/)