Äntligen är nya hemsidan på G – som ni ser har ni ett litet smakprov av det 😉Bildtext: Min fina pojke (20 feb 2011)

Igår var en av de underbaraste dagarna jag haft tillsammans med Compadre. Egentligen tänkte jag bara låta honom vara idag men så fick jag ett infall av att jag ville rida, men det gör jag inte eftersom det bara är att utmana ödet.. Så istället tänkte jag ta ut honom 5 minuter i ridhuset och träna på samma sak som vi gjort nu i en veckas tid – nämligen öppna från marken på volt.

Fredrik som följt med hade frågat mig om han skulle ta med kameran men eftersom planen egentligen inte var att göra något speciellt med Compadre hade jag sagt att det inte behövdes – tro att jag ångrade mig!!

Eller, egentligen så var det ingen ånger över mig bara för att kameran inte var med eftersom allt kändes så magiskt och kanske var det finare att inte ha det på video/bild utan låta minnet vara ett minne. Men visst, jag hade gärna haft fotobevis på detta 😉

Compadre tog för första gången egna initiativ till att busa. Annars är det alltid jag som brukar trigga igång honom så han springer omkring och skuttar, men idag stod jag mest still och lät honom göra det han ville innan vi skulle ta en snabbträning på volten i lina.

Men Compadre hoppade, skuttade, gav ifrån sig ljud och studsade kring så både jag och Fredrik stod med två stora fåniga leenden på läpparna 🙂

När jag bjöd in mig själv till att leka med Compadre på en långsida – genom att “utmana” honom då han kom i min rörelseriktning, vilket han tycker är jättekul och retligt på samma gång för då måste han vara snabb och smidig för en vändning. Men idag gjorde han ingen vändning utan fortsatte trava pampigt vid min sida!!

Kanske låter inte detta som något speciellt men då hör det till historien att jag har försökt träna med honom vid min sida nu rätt mycket men hela tiden viker han av och busar hellre en bit ifrån.

Om jag håller honom lätt i manen medan jag går vid hans sida går det bättre men det är fortfarande lite osäkert tycker Compadre som gärna sticker om han får chansen. Jag märker även på honom att han tycker det är lite tufft att ta lite större steg som jag ber honom om vid min sida, så kanske är det en kombination av dåligt självförtroende och osäkerhet till både honom själv och mig.

Men om jag talar om denna dag – WOW – då talar jag om en självsäker fin pojke som dansade vid min sida, inte en gång utan gång på gång, han följde, han förde, han var bekväm och harmonisk *tår i ögat* Detta är de svåraste sakerna han haft med människor, att röra sig avslappnat vid dem och nu var det som den mest naturliga saken som skett :’)

När vi sedan fortsatte att busa och jag utmanade mer valde han, istället för att göra en 25öres-vändning bort från mig och larva omkring, att göra en tvärnit mitt framför mig så kraftigt att han lättade med framdelen från marken – en perfekt stegring!

När jag tittade på Fredrik och läste av hur jag såg ut tillsammans med han ansiktsuttryck förstod jag att han förstod. Vi skulle tagit med kameran för att ha förevigat denna stund och kunna dela den med er!

Nu är den ändå förevigad i detta inlägg och jag ska snart försöka visa er vad det är jag talar om.

Livet leker! Compadre växer för varje dag! Jag växer för varje dag! Jobben strömmar in och våren är på väg – vem klagar, INTE JAG 😀